Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@16:28:43 GMT

ناسا سردترین دمای جهان را ایجاد می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۶۶۹۵۱

ناسا سردترین دمای جهان را ایجاد می‌کند

ناسا قصد دارد با استفاده از لیزر سردترین دمای جهان را در فضا ایجاد کند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، ناسا در تلاش برای رسیدن به سردترین دمای جهان، تکنولوژی پیشرفته‌ای را به ایستگاه بین‌المللی فضایی می‌فرستد؛ این دستگاه می‌تواند دمایی 10 میلیارد برابر سردتر از خلای فضا ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه که «آزمایشگاه اتم سرد» نام دارد، به اندازه یک یخ‌دان مسافرتی است و قرار است با موشک مداری «سیگناس ATK» به فضا پرتاب شود. این آزمایش به دانشمندان کمک می‌کند که خواص کوانتوم عجیب و غریب اتم‌های بسیار سرد را مشاهده کنند.

ترکیبی از لیزر و آهنربا برای سرد و کند کردن ابری از اتم‌ها استفاده خواهد شد تا دمای اتم‌ها به کسری زیر صفر مطلق، صفر مطلق کلوین، برسند. دمای صفر کلوین به طور دقیق برابر منفی ۲۷۳/۱۵ درجه سانتی‌گراد یا منفی ۴۵۹/۶۷ درجهه فارنهایت است.

صفر مطلق سردترین دما در جهان محسوب می‌شود و رسیدن به آن غیرممکن است چراکه وقتی اتم‌ها به این دما می‌رسند از حرکت بازمی‌ایستند.

اما آزمایشگاه اتم سرد می‌تواند ابرهای اتمی را به یک دهم میلیارد درجه بالاتر از صفر مطلق برساند که این امر باعث می‌شود اتم‌ها به شدت آهسته حرکت کنند و پدیده‌های کوانتومی میکروسکوپی را به نمایش بگذارند.

این ابرها چگالش بوز-اینشتین نامیده می‌شوند. چگالش بوز اینشتین حالتی از ماده است که در آن، یک گاز رقیق بوزون را تا دمای بسیار پایین و در منفی ۲۷۳/۱۴ درجه سانتی‌گراد سرد می‌کنند. در اثر دمای بسیار پایین در این گذارفازی، بخش بسیار بزرگی از بوزون‌ها، کمترین حالت کوانتومی را اشغال می‌کنند و در آن نقطه پدیده کوانتومیِ‌ ماکروسکوپی آشکار می‌شود. بوزون‌های سرد در هم فرو می‌روند و ابر ذره‌هایی که رفتاری بیشتر شبیه یک ریزموج دارد تا ذره‌های معمولی شکل می‌گیرد. ماده چگال شده بوز اینشتین شکننده و سرعت عبور نور در آن بسیار کم‌است.

می‌توان این ابرها را در زمین ساخت اما وجود نیروی گرانش مشکلاتی را به وجود خواهد آورد؛ نیروی گرانش این ابرها را به‌سرعت به سمت پایین می‌کشد بنابراین تنها برای چند ثانیه فرصت جذب دارند.

این مشکل در محیط میکروگرانشی ایستگاه فضایی بین‌المللی وجود ندارد؛ بدین ترتیب دانشمندان زمینی می‌توانند عملکرد دستگاه را از راه دور کنترل کنند و اتم‌ها را برای 10 ثانیه زیرنظر بگیرند.

به گفته دانشمندان، این طولانی‌ترین زمانی است که بشر قادر به تماشای چگالش بوز-اینشتین خواهد بود.

این آزمایش مزیت‌های علمی زیادی دارد. از آنجایی که چگالش بوز-اینشتین یک سوپرسیال، نوعی سیال با میزان چسبندگی صفر، است؛ این آزمایش به دانشمندان اجازه خواهد داد که درک بهتری از این حالت ماده پیدا کنند.

آنیتا ینگوپتا، مدیر اجرایی این پروژه می‌گوید: «اگر شما آب سوپرسیال داشته باشد و آن را در یک لیوان به اطراف تکان دهید، برای همیشه به چرخش ادامه خواهد داد چراکه هیچ چسبندگی وجود ندارد که حرکت را کند کند یا انرژی جنبشی آن را از بین ببرد. اگر بتوانیم به درک بهتری از فیزیک سوپرسیالات دست یابیم، می‌توانیم از این دانش برای انتقال کارآمدتر انرژی استفاده کنیم».

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۶۶۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یخبندان بهاری در کردستان!

مدیرکل هواشناسی کردستان گفت: از امشب دمای هوای استان به طور میانگین ۲ درجه کاهش یافته و در نقاط سردسیر به صفر و یخبندان خواهد رسید. - اخبار استانها -

رحیم صدیقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج درباره آخرین وضعیت جوی آب و هوایی اظهار داشت: امروز امکان وقوع رگبارهای پراکنده و رعد و برق به ویژه در نیمه شمالی و غربی استان (شهرستان‌های بانه، مریوان، سروآباد، سقز، دیواندره، زرینه و بیجار) وجود دارد.

وی افزود: از امشب دمای هوای استان به طور میانگین 2 درجه کاهش یافته و در نقاط سردسیر به صفر و یخبندان خواهد رسید. امروز دمای سنندج بین 4 تا 21 درجه در نوسان است.

مدیرکل هواشناسی استان کردستان درباره میزان بارش‌ها اعلام کرد: از فردا تا روز شنبه هفته آینده پدیده غالب رشد موضعی ابر در ساعات بعدازظهر و وقوع رگبارهای خفیف و پراکنده در انتظار است.

وی بیان کرد: در روزهای یکشنبه و دوشنبه سامانه بارشی جدیدی در استان فعالیت دارد.

صدیقی متوسط حداقل دمای کردستان را 3.8 درجه ذکر کرد و گفت: در طول شبانه‌روز گذشته قاملو با 0.3 درجه سردترین و سلین با 24.2درجه در برخی ساعات گرم‌ترین نقاط استان بوده‌اند.

مدیرکل هواشناسی استان کردستان با اشاره به بارش‌های چند روز اخیر عنوان کرد: شهرستان بانه با 13.4 میلیمتر و هزارکانیان با 0.1 میلیمتر بیشترین و کمترین بارندگی را داشته‌اند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • یخبندان بهاری در کردستان!
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • تهران تا کی بارانی است؟
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • پیش‌بینی هوا طی روزهای آینده/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟