Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@14:31:05 GMT

ايجاد سردترين نقطه جهان در ايستگاه فضايي

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۷۶۸۵۴

ايجاد سردترين نقطه جهان در ايستگاه فضايي

خبرگزاري آريا - ناسا در تلاش براي خلق سردترين دماي جهان، قصد دارد ابزاري را به ايستکاه فضايي بين‌المللي ارسال کند که مي‌تواند نقطه اي 10 ميليارد برابر سردتر از دماي خلاء در فضا را ايجاد کند.
براساس گزارش نيواطلس، اين دستگاه لابراتوار اتم سرد نام دارد، محموله‌اي به اندازه يك يخدان كه به همراه راكت سيگنوس به ايستگاه فضايي منتقل خواهد شد و به دانشمندان كمك خواهد كرد تا ويژگي‌هاي غريب كوانتومي اتم‌هاي فوق سرد را مشاهده كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين دستگاه از تركيبي از ليزرها و آهن‌رباهاي قدرتمند براي سرد كردن و كند كردن ابري از اتم‌ها به اندازه ذره‌اي بالاتر از دماي صفر مطلق استفاده خواهد شد. صفر مطلق كه به صفر كلوين نيز مشهور است دمايي برابر منفي 273.15 درجه سانتيگراد است.
صفر مطلق سرد‌ترين دما در جهان هستي است كه دسترسي به آن نيز غيرممكن است زيرا در اين دما اتم از حركت باز مي‌ايستد. اما سيستم لابراتوار اتم سرد يا CAL مي‌تواند ابرهايي از اتم‌ها را به اندازه يك دهم از يك ميليارد درجه بالاي صفر مطلق سرد كند، دمايي كه باعث حركت كردن اتم‌ها با سرعتي به شدت پايين مي‌شود و دراين شرايط پديده‌هاي كوانتومي خود را نمايان مي‌كنند.
اين ابرهاي سرد چگالش بوز-اينشتين ناميده مي‌شوند و مي‌توان آنها را در زمين نيز ايجاد كرد،‌به شرطي كه خبري از جاذبه نباشد. جاذبه اتم‌ها را به سرعت به پايين مي‌كشاند از اين رو تنها در كسري از ثانيه امكان مشاهده آنها وجود خواهد داشت.
در محيط بدون جاذبه ايستگاه فضايي بين‌المللي، اين مشكل بزرگ وجود ندارد و دانشمندان از روي زمين مي‌توانند اين سيستم را كنترل كرده و اتم‌هاي سرد شده را براي 10 ثانيه مشاهده كنند. اين طولاني‌ترين مدتي است كه امكان مشاهده چگالش بوز-اينشتين به وجود آمده‌است. اين قابليت چندين فايده علمي دارد. چگالش بوز-اينشتين پديده‌اي است كه به عنوان ابرسيال نيز شناخته مي‌شود،‌يعني سيالي كه ميزان چسبندگي در آن صفر است و دانشمندان با مشاهده آن درك دقيق‌تري از اين پديده به دست خواهند آورد.
اين سيستم و مطالعه روي ابرهاي فوق‌سرد اتمي كه ايجاد خواهد كرد همچنين مي‌تواند به پيشبرد فناوري ابررسانايي نيز كمك كند و در رديابي و درك بهتر انرژي تاريك نيز تاثيرگذار باشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۷۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم|مشاهده و ثبت پلنگ برای دومین بار در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک قلاده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری برای دومین بار در این منطقه ثبت شد.

کد خبر 751054

دیگر خبرها

  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • ورود مار سمی به کارگاهی در تهران | تماس کارگران وحشتزده با آتش‌نشانی
  • فیلم|مشاهده و ثبت پلنگ برای دومین بار در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • ورود مار سمی به کارگاهی در جنوب تهران
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • (عکس) هجوم مار سمی غول پیکر به کارگاهی در جنوب تهران!