Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@20:39:53 GMT

گرم‌ترین و سردترین کشور‌های جهان را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۵۹۸۴

گرم‌ترین و سردترین کشور‌های جهان را بشناسید

کشورهایی که به خط استوا نزدیک‌ترند در طول سال گرم‌تر از کشورهایی هستند که از سمت شمال یا جنوب با استوا فاصله دارند. کشورهایی که در بالای نیم‌کره شمالی یا پایین نیم‌کره جنوبی واقع شده‌اند معمولاً چهار فصل‌ هستند و طیف‌های مختلفی از دما را احساس می‌کنند. این کشورها زمستان‌های سختی دارند و عوامل زیادی باعث پیش آمدن این وضعیت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  به نقل از World Population Review، گزارش می‌دهد که قطب‌ها اشعه خورشید را به صورت مایل دریافت می‌کنند چراکه زمین به دور محور خودش می‌چرخد و باعث می‌شود اشعه خورشید در مناطق بیشتری بتابد. خط استوا این اشعه‌ها را به صورت مستقیم در قسمت کوچکی از زمین دریافت می‌کند و همین امر موجب متمرکز شدن این اشعه‌ها می‌شود.


عوامل دیگری که باعث گرمای هوا در مناطق استوایی می‌شود جذب و پراکنده شدن نور خورشید هنگام عبور از اتمسفر و بازتاب آن بر سطح زمین است. مکان‌هایی که عرض جغرافیایی بالاتری دارند مولکول و ذرات بیشتری نیز دارند که سبب جذب بیشتر و همچنین کاهش سطح انرژی خورشید به زمین می‌شود. انرژی منعکس‌شده از خورشید دوباره به سمت آن برمی‌گردد و زمین را گرم نمی‌کند. میزان اشعه‌های منعکس‌شده به سطح زمین بستگی دارد. برف انرژی خورشید را برمی‌گرداند و باعث می‌شود که مناطق سرد دنیا همچنان سرد بمانند. مناطقی که در حوالی خط استوا هستند اشعه خورشید را بیشتر جذب می‌کنند و همین امر موجب گرم‌تر شدن این مناطق می‌شود.


گفته می‌شود کشورهای زیر به دلیل نزدیکی به خط استوا گرم‌تر از سایر کشورها هستند. کشورهای گرم زمین بیشتر کویری و محصور در خشکی‌اند. میانگین سالانه دمای کشورهای زیر از بقیه کشورها بیشتر است:

بورکینافاسو: 28.25 درجه سانتی‌گراد
مالی: 28.25 درجه سانتی‌گراد
کریباتی: 28.2 درجه سانتی‌گراد
تووالو: 28 درجه سانتی‌گراد
جیبوتی: 28 درجه سانتی‌گراد
سنگال: 27.85 درجه سانتی‌گراد
موریتانی: 27.65 درجه سانتی‌گراد
مالدیو: 27.65 درجه سانتی‌گراد
پالائو: 27.6 درجه سانتی‌گراد
بنین: 27.55 درجه سانتی‌گراد


بورکینافاسو گرم‌ترین کشور جهان است. میانگین سالانه دمای این کشور 82.85 فارنهایت (28.25 درجه سانتی‌گراد) است. این کشور در غرب آفریقا واقع شده و صحرای بزرگ آفریقا در شمال آن قرار گرفته است. بورکینافاسو همیشه در معرض خشکسالی است.


سردترین مناطق جهان عبارت‌اند از:


قطب جنوب
روسیه
گرینلند
کانادا
امریکا
ایسلند
قزاقستان
فنلاند
استونی
مغولستان


میانگین سالانه دمای چند کشور را در جدول زیر مشاهده می‌کنید. توجه کنید که این جدول میانگین سالانه دما را نشان می‌دهد:


نام کشور  میانگین سالانه دما به سانتی‌گراد


کانادا  5.35-

روسیه  5.1-

مغولستان  0.7-

نروژ  1.5

قرقیزستان  1.55

فنلاند 1.7

سوئد  2.1

چین  6.95

آلمان 8.5

ایتالیا  13.45

ایران  17.25

اردن  18.3

عراق  21.4

امارات  27

بحرین  27.15

نیجریه  27.15

قطر  27.15

غنا  27.2

جزایر مارشال  27.4


گامبیا  27.5

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۵۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین (NSMC) هشداری درباره اختلالات احتمالی در سیستم‌های ارتباطی به دلیل فوران یک سری از شعله‌ها و فواره‌های خورشیدی صادر کرده است.

این هشدار پس از وقوع قوی‌ترین طبقه بندی شراره‌های خورشیدی در بعدازظهر یکشنبه منتشر شد. شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد شش ضرب در ۱۰ به توان ۲۵ ژول‌ می‌شود که در حدود یک‌ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه است. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز شراره ستاره‌ای گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا دمای چندین میلیون درجه کلوین‌ می‌شود. 

طبق گزارش مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین، پیش‌بینی می‌شود که شراره‌های خورشیدی دوباره روز چهارشنبه فوران کنند. این شعله‌های خورشیدی تهدیدی برای ماهواره‌ها، فضانوردان و ارتباطات رادیویی هستند، اگرچه منجر به شکل‌گیری شفق‌های قطبی دیدنی می‌شود.

این سازمان به کاربران توصیه کرده، تا با تغییر فرکانس‌ها یا استفاده از روش‌های ارتباطی جایگزین، اختلالات احتمالی را کاهش دهند. این اقدام جدی از سوی چین به دلیل تاثیرات بالقوه این اختلالات بر سیستم‌های برق و ارتباطات این کشور است.

با توجه به افزایش فعالیت خورشیدی، امکان افزایش تغییرات شدید در پیرامون زمین وجود دارد که می‌تواند منجر به اختلالات و از دست دادن انرژی الکتریکی در سیستم‌های قدرتمند شود. این اختلالات ممکن است منجر به قطع برق گسترده و افزایش ریسک ایجاد آتش‌سوزی یا خرابی دستگاه‌های الکتریکی شود.

چین جزو کشور‌های پیشتاز در تولید انرژی خورشیدی است و بنابراین برنامه‌ریزی برای مقابله با این نوع اختلالات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، چین اقداماتی از جمله افزایش نظارت بر شبکه‌های برق، اتخاذ اقدامات اضطراری در صورت لزوم و ارتقای ساختار و تجهیزات برق را انجام داده است. 

براساس اظهارات مقامات چینی، همه سازمان‌های مرتبط باید در حالت آگاده‌باش باشند تا در صورت لزوم بتوانند با اختلالات ناشی از فعالیت‌های خورشیدی روبرو شوند. این اقدامات برای حفظ پایداری و امنیت انرژی الکتریکی در چین بسیار حیاتی به نظر می‌رسد و نشان از توجه جدی این کشور به امنیت انرژی و انعطاف‌پذیری سیستم‌های برق خود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی آب‌وهوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی