Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@09:07:14 GMT

جستجو برای ماده تاریک با سردترین مواد جهان

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۲۷۹۴

جستجو برای ماده تاریک با سردترین مواد جهان

محققان با استفاده از قوانین بوز-انشتین توانستند راهی برای بررسی ماده تاریک پیدا کنند. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان قادرند تا جهان را مشاهده و تعیین کنند که حدود ۸۰ درصد جرم آن به شکل «ماده تاریک» است و ضمن داشتن یک نیروی گرانشی قوی با نور برهم‌کنشی ندارد؛ بنابراین با تلسکوپ قابل رویت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درک کنونی ما از کیهان‌شناسی و فیزیک هسته‌ای پیشنهاد می‌کند که ماده تاریک می‌تواند از محورها، ذرات فرضی با خواص تقارنی غیر معمول ساخته شده باشد. در مقاله تازه منتشر شده محققان ICFO گزارش داده‌اند که چگونه می‌توان با استفاده از خصوصیات منحصر به فرد چگال بوز-انشتین این محور‌ها را جستجو کرد.
محور‌ها در صورت وجود، به معنای «نیرو‌های وابسته به چرخش خارجی» هستند. خاصیت مغناطیسی، شناخته شده‌ترین نیروی وابسته به چرخش است که باعث می‌شود الکترون‌ها اسپین خود را در راستای میدان مغناطیسی قرار دهند مانند عقربه قطب‌نما که در راستای شمال و جنوب قرار می‌گیرد.
خاصیت مغناطیسی توسط فوتون‌های مجازی و نیرو‌های وابسته به چرخش خارجی توسط محور‌های مجازی (یا ذرات محورمانند) حمل می‌شوند. این نیرو‌ها هم بر الکترون‌ها و هم هسته‌ها تاثیر می‌گذارند و نه تنها با آهنربا بلکه توسط مواد معمولی نیز تولید می‌شوند. برای دانستن اینکه آیا محور‌ها وجود دارند یا نه، بهترین راه این است که نگاه کنیم و ببینیم که آیا هسته‌ها ترجیح می‌دهند تا در راستای دیگر مواد قرار بگیرند یا نه.
در حال حاضر آزمایش‌های متعددی با استفاده از زوج سنسور‌های مغناطیسی در همان مکان، در جستجوی این نیرو‌ها هستند. با مقایسه سیگنال‌های دو سنسور، می‌توان تاثیر میدان مغناطیسی معمولی را از بین برد و تنها تاثیر یک نیروی جدید باقی می‌ماند. تاکنون این ابزار‌های سنجش تنها قادر به جستجو نیرو‌های وابسته به چرخش که به حدود یک متر یا بیشتر می‌رسیدند، بودند. برای جستجوی نیرو‌های وابسته به چرخش کوتاه برد به یک ابزار سنجش کوچک‌تر نیاز است.
چگال‌های گازی بوز-انیشتین (BEC)، گاز‌هایی هستند که تقریبا در صفرمطلق سرد می‌شوند. چون این چگال‌ها، ابرسیال اند، اتم‌های اصلی تشکیل دهنده آن‌ها آزادند تا برای چندین ثانیه بدون هیچ اصطکاکی بچرخند و همین آن‌ها را به هر دو میدان‌های مغناطیسی و نیرو‌های خارجی حساس کرده است. یک BEC بسیار کوچک است (حدود ۱۰ میکرومتر). با این حال، ساختن ابزار سنجش BEC نیازمند حل یک مشکل پیچیده است: چگونه می‌توان دو مغناطیس سنج را در همان حجم کوچک قرار داد؟
در این مطالعه، دانشمندان ICFO گزارش دادند که آن‌ها قادرند تا این مشکل را با استفاده از دو حالت مختلف داخلی ۸۷Rb BEC حل کنند و هرکدام را به عنوان یک مغناطیس سنج جداگانه، اما در کنار هم قرار دهند. نتایج این آزمایش توانست پیش بینی‌های قبلی را تایید کند. این آزمایشات می‌توانند مطالعات همبستگی کوانتومی در BEC را نیز بهبود ببخشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماده تاریک کیهان شناسی میدان مغناطیسی گرانش زمین ماده تاریک محور ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۲۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط معنادار کمردردهای مزمن با چرخش مفصل ران

نوید طاهری در گفت و گو با خبرنگار مهر در ارتباط با طرح تحقیقاتی بررسی مقایسه‌ای دامنه چرخشی مفصل ران در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن و افراد سالم اظهار کرد: اصولاً کمردردها در ۵ گروه تقسیم بندی می‌شوند و لذا در این پژوهش ارتباط علت و معلولی کمردردهای مزمن و چرخش مفصل ران مورد بررسی قرار گرفت که هر دو بر یکدیگر می‌توانند نقش تعیین کننده داشته باشند.

وی با بیان اینکه طیف مورد آزمایش در این تحقیق بین رده سنی ۲۰ تا ۵۵ سال بودند، ادامه داد: نتایج این پژوهش نشان داد که رابطه معنا داری بین کمردرد و محدودیت حرکت مفصل ران، وجود دارد به این معنا که تعدادی از مبتلایان به کمردرد از محدودیت حرکت مفصل ران در جهت خارج، رنج می‌برند و متقابلاً درصدی از افرادی که مشکلات و درد در مفصل ران خود دارند همزمان از مشکل کمردرد هم رنج می‌برند.

این محقق و پژوهشگر دانشگاه گفت: بیماران باید در صورت مشاهده کمردردهای مزمن با مراجعه به متخصصان از میزان چرخش مفصل لگن مطلع و آن را نیز درمان کنند و یا عکس این قضیه در صورت مشکل در چرخش مفصل ران و احساس درد در آن باید به ایجاد کمردردهای مزمن در آینده نزدیک توجه داشته باشند.

لازم به ذکر است بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کمردردهای مزمن نیاز به تصویربرداری دارند.

کد خبر 6100348

دیگر خبرها

  • ارتباط معنادار کمردردهای مزمن با چرخش مفصل ران
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • کشاورزان بوشهری مراقب عرضه مواد کودی تقلبی باشند
  • ۲۱ عملیات جستجو برای یافتن جسد کودک غرق شده در خرسان انجام شد
  • چرخش از سنگ‌آهن به سمت سنگ طلا!
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد + فیلم