Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@22:27:29 GMT

«گنبد فوجی»؛ سردترین نقطه جهان

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۵۵۰۰

سردترین نقطه جهان در قطب جنوب قرار دارد و دمای آن به منفی ۳۲ درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد.

خبرگزاری میزان _ آنا نوشت: انسان‌ها به سختی می‌توانند از شرایط موجود در سردترین نقاط روی زمین نجات پیدا کنند، اما کاشفان و دانشمندان جسور راه‌هایی را برای زنده ماندن در این مکان‌ها کشف کرده‌اند. دماسنج‌های معمولی در سردترین نقاط جهان کار نمی‌کنند، اگر پوست شما در معرض هوا قرار گیرد طی چند دقیقه یخ می‌زند و قطرات آب موجود در نفس‌های شما در زمان بازدم به بلور تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان و کاشفان به دلیل انجام تحقیقات و مطالعات در حوزه آب‌وهوایی، زمین‌شناسی، نجوم و پزشکی بیلوژیک در ایستگاه‌هایی که در برخی مناطق سرد ساخته شده‌اند، زندگی می‌کنند. سردترین نقطه جهان «گنبد فوجی» در قطب جنوب واقع شده است. در ماه اوت سال ۲۰۱۰ ماهواره «لندست۸» با بررسی صفحات یخی شرقی قطب جنوب تایید کرد که این منطقه به شدت سرد است. سردترین دمای ثبت‌شده در این بیابان سرد و خشک منقی ۹۲.۳ درجه سانتی‌گراد است.

دمای هوا در این منقطه به ندرت به منفی ۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد با این حال انسان‌ها روش‌هایی را برای زندگی و کار کردن در این منطقه پیدا کرده‌اند. نزدیک‌ترین ایستگاه در گنبد فوجی در سال ۱۹۹۵ ساخته شده است. بررسی حفره‌های یخی این منطقه پنجره‌ای به سوی آب‌وهوای ۷۲۰ هزار سال پیش زمین است.

بیشتر بخوانید: عکاسی نجوم ۲۰۲۱

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: قطب جنوب دماسنج

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قطب جنوب دماسنج قطب جنوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳

وضعیت بارش و دمای هوای کشور تا اواخر خرداد توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، از هفدهم اردیبهشت تا بیست و هفتم خرداد بارش در نیمه شمالی کشور تا پایان اردیبهشت بیش از نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال است. پس از آن تا اواخر خرداد برای مرکز، شرق، جنوب و جنوب غرب کمتر از نرمال برآورد می‌شود. دمای هوا نیز طی هفته اول کمتر از نرمال است. در هفته دوم تنها در نوار غربی کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال است. تا پایان خرداد در سطح کشور بیش از نرمال خواهد بود.

بر اساس نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۷ خرداد ماه سال، بارش طی هفته اول (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت) در استان‌های همسایه کوه‌های البرز، زاگرس و شمال غرب بیش از نرمال و در سایر مناطق کمتر از نرمال است. هسته‌های بیشینه بارش انباشته به مقدار ۲۰ تا ۶۰ میلیمتر روی شمال غرب، زاگرس شمالی، نیمه غربی البرز و به مقدار کمتر در شمال شرق کشور قرار دارند.

طی هفته دوم بارش در نیمه شمالی کشور در محدوده نرمال تا بیش از آن و برای سایر مناطق کمتر از نرمال پیش بینی شده است. بارش کشور در هفته‌های سوم و چهارم در محدوده نرمال خواهد بود. در هفته‌های پنجم و ششم در شمال غرب، نیمه غربی خزر و مناطقی از جنوب شرق کشور بارش رخ می‌دهد اما میانگین بارش کشور کمتر از نرمال برآورد می‌شود.

بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش بینی هفتگی دمای هوای کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی میانگین دمای هوای هفته اول (۱۷ تا ۲۳ اردیبهشت) در سواحل خزر و دریای عمان نرمال و در سایر مناطق بین ۱ تا ۴ درجه سلسیوس کمتر از نرمال خواهد بود و بیشترین کاهش (۳ تا ۴ درجه) برای استان‌های واقع در شمال خلیج فارس، نوار غرب و شرق کشور پیش‌بینی شده است.

نابهنجاری منفی دمای هوا طی هفته دوم در نیمه غربی و سواحل جنوبی کشور بین صفر تا ۲ درجه خواهد بود و در سایر مناطق از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال است. دمای هوای هفته سوم در دو سوی کوه‌های البرز، غرب و شمال غرب ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق نرمال خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هوای کشور در هفته‌های چهارم تا ششم بین ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

کد خبر 751465

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی آب‌وهوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • یخبندان بهاری در کردستان!
  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • نحوه تعویض پکینگ برج خنک کننده
  • پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • بامداد امروز بلداجی خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری بود
  • شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور