Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@01:51:41 GMT

سردترین مکان جهان را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۰۴۲۶

کارشناسان می‌گویند اورانوس با دمای ۲۲۴ درجه سانتیگراد رکورد سردترین دمای اندازه گیری شده در منظومه شمسی را دارد.

خبرگزاری میزان _ باشگاه خبرنگاران به نقل از theconversation نوشت: سیارات منظومه شمسی توسط خورشید گرم می‌شوند. زمین حدود ۱۰۰ میلیون مایل از خورشید فاصله دارد، فاصله‌ای که دمای مناسبی را برای زندگی فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس ممکن است فکر کنید که سردترین سیاره در منظومه شمسی نپتون خواهد بود، زیرا دورترین سیاره از گرمای خورشید است. نپتون در فاصله باورنکردنی سه میلیارد مایلی از خورشید قرار دارد. با این حال، سردترین سیاره نپتون نیست، بلکه اورانوس است. حتی اگر اورانوس یک میلیارد مایل از نپتون به خورشید نزدیکتر باشد. اورانوس با دمای ۲۲۴ درجه سانتیگراد رکورد سردترین دمای اندازه گیری شده در منظومه شمسی را دارد.

دلیل سرد بودن اورانوس ربطی به فاصله آن از خورشید ندارد. میلیارد‌ها سال پیش، چیزی بزرگ با نیروی زیادی به اورانوس برخورد کرد و آن را به سمت خود منحرف کرد. برخورد این جسم همچنین باعث شد تا مقداری از گرمای محبوس شده در اورانوس از بین برود. گرمای درون سیارات از زمان تشکیل آن‌ها باقی می‌ماند. سیارات زمانی ساخته می‌شوند که تکه‌های کوچک‌تر سنگ با هم در هم می‌کوبند و طی میلیون‌ها سال تمام سیاره را قطعه قطعه می‌سازند. هر بار که این سنگ‌ها با هم برخورد می‌کنند، سیاره کمی گرمای بیشتری پیدا می‌کند.

همچنین ممکن است تعجب کنید که بدانید نزدیک‌ترین سیاره به خورشید یعنی عطارد در حالی که ضلعش رو به خورشید بیش از ۴۰۰ درجه سانتیگراد است، می‌تواند بسیار سرد باشد. دلیل این امر این است که عطارد برخلاف زمین هیچ جوی ندارد و همچنین فضایی مانند فضای ما ندارد که گرما را در خود حفظ و آن را به اطراف پخش می‌کند. اما این موضوع در مورد عطارد صدق نمی‌کند و قسمت جلویی و پشتی عطارد می‌توانند دمای بسیار متفاوتی داشته باشند.

برای برخی از سیارات نزدیک مانند مریخ، می‌توان کاوشگر‌هایی برای مطالعه جو مستقیماً از سطح سیاره فرستاد. اما تا به حال این کار برای سیارات دوردست مانند نپتون و اورانوس انجام نشده است و باید با اندازه‌گیری دمای آن‌ها از روی زمین فهمید که چقدر سرد هستند. این کار با مطالعه نور سیاره انجام می‌شود، که می‌تواند انواع اتم‌ها و مولکول‌های تشکیل دهنده جو سیاره را به ما بگوید. این اطلاعات به ما امکان می‌دهد دقیقاً بدانیم دمای سیاره چقدر است.

در حالی که این سیارات در منظومه شمسی ما فوق‌العاده سرد هستند، اما مکان‌های سردتری هم در کیهان وجود دارد. سردترین مکان در جهان سحابی بومرنگ است، ابری از غبار و گاز در ۳۰ میلیون میلیارد مایل دورتر از زمین که در آنجا دما به منفی ۲۷۲ درجه سانتیگراد می‌رسد. هیچ چیز در کیهان نمی‌تواند سردتر از این دما باشد، زیرا در آن دما ذرات و اتم‌های کوچکی که همه چیز از آن‌ها ساخته شده است اساساً از حرکت بازمی ایستند و زمانی که این اتفاق بیفتد، سردتر شدن غیرممکن است که به دمای صفر مطلق معروف است. این بدان معنی است که بعید است که ما هرگز جایی در جهان سردتر از سحابی بومرنگ پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: عجایبی از مشکلات فضایی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اورانوس فضا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اورانوس فضا درجه سانتیگراد منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد

به گزارش ورزش سه، دهمین دوره جام جهانی فوتسال با حضور 24 تیم راه یافته و برتر دنیا به میزبانی کشور ازبکستان از 14 سپتامبر ( ۲۴ شهریور ماه ) آغاز خواهد شد و تا 6 اکتبر ( ۱۵ مهر ماه ) ادامه می‌یابد. قرعه کشی بزرگ‌ترین آوردگاه فوتسال جهان 26 می ( ۶ خرداد ) در شهر سمرقند و میدان تاریخی رجستان سمرقند برگزار می‌شود و تیم های حاضر در این رقابت‌ها از حریفان مرحله گروهی خود شناخت پیدا می‌کنند. تیم ملی فوتسال ایران قهرمان و پرافتخارترین تیم قاره کهن، در سید یک جام جهانی در کنار غول‌های بزرگ فوتسال دنیا قرار گرفته است.

شهرهای بزرگ ازبکستان از جمله تاشکند، اندیجان و بخارا، میزبان مسابقات خواهند بود و لحظات بزرگی و هیجان‌انگیزی را در تاریخ فوتسال ثبت می‌کنند.

تیم‌های ملی افغانستان، فرانسه، نیوزیلند و تاجیکستان برای اولین بار در جام جهانی فوتسال حضور خواهند داشت.

تیم‌های ملی افغانستان، آنگولا، آرژانتین، برزیل، کاستاریکا، کرواسی، کوبا، فرانسه، گواتمالا، ایران، قزاقستان، لیبی، مراکش، هلند، نیوزیلند، پاناما، پاراگوئه، پرتغال، اسپانیا، تاجیکستان، تایلند، اوکراین، ازبکستان و ونزوئلا در جام جهانی 2024 حضور خواهند داشت.

تیم ملی برزیل با پنج قهرمانی، پرافتخارترین تیم جهان به شمار می‌رود و اسپانیا با دو عنوان قهرمانی، دومین تیم برتر جهان محسوب می‌شود.

تیم ملی پرتغال، مدافع عنوان قهرمانی جام جهانی است و برای دفاع از عنوان خود راهی ازبکستان خواهد شد.

فالکائو، اسطوره برزیلی فوتسال جهان، با 48 گل زده بهترین گلزن اردوار مختلف جام جهانی به شمار می‌رود.

تیم ملی روسیه در سال 2008 به طرز شگفت انگیزی 31 بار در برابر جزایر سلیمان گلزنی کرد و متوسط یک گل در 1 دقیقه و 17 ثانیه. نتیجه 31-2 همچنان بزرگترین پیروزی و پرگل ترین بازی تاریخ این رقابت ها است. همچنین به روسیه کمک کرد تا رکورد گلزنی در یک گروه را ثبت کند: 50 گل.

سید بندی جام جهانی فوتسال 2024؛

سید یک: ازبکستان- برزیل- اسپانیا - آرژانتین - پرتغال و ایران
سید دو: قزاقستان - پاراگوئه - اوکراین - مراکش - تایلند و پاناما
سید سه: کاستاریکا - گواتمالا - ونزوئلا - نیوزیلند - کوبا و لیبی
سید چهار: افغانستان - آنگولا - کرواسی - فرانسه - هلند و تاجیکستان

قهرمانان ادوار گذشته جام جهانی فوتسال؛

1989 : برزیل
1992 : برزیل
1996 : برزیل
2000 : اسپانیا 
2004 : اسپانیا 
2008 : برزیل
2012 : برزیل
2016 : آرژانتین 
2021 : پرتغال

تیم ملی فوتسال ایران در جام جهانی 2016 با مربیگری سیدمحمد ناظم الشریعه در جایگاه سوم دنیا ایستاد و بهترین عملکرد تاریخ خود در این رقابت‌ها را برجای گذاشته است.

گفتنی است که تیم‌های یک قاره، در مرحله گروهی جام جهانی به یکدیگر برخوردی نخواهند داشت و همچنین 24 تیم حاضر به شش گروه 4 تیمی تقسیم می‌شوند. در نهایت دو تیم برتر هر گروه به همراه 4 تیم شایسته سوم گروه‌ها به مرحله حذفی صعود می‌کنند

دیگر خبرها

  • شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  • تصویر حیرت‌انگیزی که واقعیت منظومۀ شمسی را نشان می‌دهد
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است